DAY 1

Mar 17 2018
kuc-kl-osaka

Kuching International Airport (KCH/WBGG)

MalaysiaMY

Kuala Lumpur International Airport 2

MalaysiaMY

Kansai International Airport

JapanJP

Bajet untuk seorng📍tiket pg kuching ke osaka rm2200 naik AA
duit belanje mkn,shopping n transpot 80000y =RM2912 ... rm3.64 untk 1000y ye...duit tuka bln 12 2017.sy pg 5dewasa 1kanak2 ....home stay rm3692.59 untuk 7mlm...sim kad hello2 rm58 4GB

DAY 2

Mar 18 2018

shin-saibashisuji

tengok2 brng...mcm2 ade jual kat sini

DAY 3

Mar 19 2018

Universal studios

DAY 4

Mar 20 2018

suami yg nak naik train noe nak rasa ke romentikan alam di sana

SAGANO ROMANTIC TRAIN.(KYOTO)
🚂💑❤❤❤

Menikmati keindahan permandangan Hozugawa Ravine dari perbagai musim.

Jarak : 7.3KM Railway

Masa perjalanan: 25 minit sehala

Tambang : 620¥ Dewasa 310¥ kanak-kanak sehala
** Tidak menerima JRpass dan ICOCA kad**

Beroperasi : 1 Mac sehingga 29 Dec
** Out of servis in Jan and Feb**

HARI RABU: adalah hari tidak beroperasi namun ada sesetengah RABU di buka contoh: nasional day,cuti musim panas,cuti musim bunga dan kemuncak musim luruh.

Tiket: Boleh booking sebulan sebelum dan tix boleh di beli di:
1.JR tix Office - KIX airport
2.JR tix Office - JR Kyoto station

Walk in TIX: Saga Arashiyama and Kameoka Torokko Station.
** Ikut nasib Kalau masih ada sit***

Dari mana nak mula?

Dari station■
JR kyoto stn 》🚃 JR Saga Arashiyama stn.

Saga Torokko Stn 》🚂❤ Kameoka Torokko Stn

Kyoto Stn 》🚃Hankyu Arashiyama Stn
[💃jalan kaki]
Saga Torokko Stn》🚂❤ Kameoka Torokko Stn

Boleh juga bermula dari■
JR Kyoto stn 》🚃JR Umahori Stn
[💃 jalan kaki ke]
Kameoka Torokko stn 🚂❤Saga Torokko Stn.

++mohon kongsi pengalaman anda yang pernah menaiki train nie+++++.
copy paste tok jack

Kawasan ini merupakan kawasan yang paling sesuai untuk mencari makanan yang sesuai untuk kita makan terutamanya makanan laut dan kuih-kuih tempatan yang tak ada kandungan khinzir atau pun arak.

Banyak juga saya habiskan masa untuk makan di sini. Hahaaa. Antara makanan yang saya syorkan untuk anda semua cuba ialah Unagi no Kimo, Tonyu Donuts (Donut yang diperbuat daripada Tahu dan donut ini hanya ada di Kyoto. Perghhh, sedapnya. MasyaAllah), Ike-Hamo dan Tako Tamago dan Fishcake special mereka yang diperbuat 100% daripada makanan laut.

Jangan risau, semua halal sebab dah tanya ramai orang yang tinggal kat sini ataupun para pelajar yang ada kat sini. Nak ke sini hanya perlu turun kat stesen metro Shijo station atau Karasuma atau Kawaramachi.

DAY 5

Mar 21 2018

Apakah kalian sering melihat foto dari tempat ini? Untuk yang suka dengan kultur Jejepangan, ini sudah tidak asing lagi. Ya, ini adalah Fushimi Inari Taisha!

Ini adalah Shinto yang juga adalah kuil utama dari sekitar 40,000 kuil Inari yang tersebar di seluruh Jepang. Selain pemandangannya yang sangat indah, Fushimi Inari Taisha juga menyimpan banyak cerita yang sangat menarik untuk dipelajari (baca: Menguak Legenda Fushimi Inari Taisha)

jln2 kat bambo ..spanjang pjlnn nak ke bamboo tu bnyak jual cendera mata yg unik n mknn yg best2

DAY 6

Mar 22 2018
jln2 di osaka

DAY 7

Mar 23 2018

kemas2 brng,,cek out,pg ke airport jln2 n mkn

Share to SNS
Link copied.
Paste it somewhere!