DAY 1

Feb 01 2019

Ambik feri paling awai pukul 7am

Terminal Feri Kuala Perlis

MalaysiaMY

Jetty Point Duty Free Sdn. Bhd.

MalaysiaMY

Return ticket Kuala Perlis to Langkawi = RM36

Kami beli tiket online dari tropical charters. Nanti dah sampai Langkawi kena naik pejabat Tropical level 1 untuk daftar. Datang awal sebab nak daftar tu lama. Tiket ke Koh Lipe ada dua waktu ja, 9.45am dengan 2.30pm
https://tropicalcharters.com.my/ferry

Jetty Point Duty Free Sdn. Bhd.

MalaysiaMY

Ferry Station + Immigration Office Ko Lipe Island

ThailandTH

Return ticket Langkawi to Koh Lipe = RM210

Waktu naik feri ke Koh Lipe, passport kena bagi, nanti dah sampai sana baru dapat balik

Settle immigration lepastu ada orang resort pickup. Kami book Z Touch Lipe. Ada sediakan servis ambil dengan hantar dari jeti. Berbaloi. Resort pun tepi pantai tapi mahai sikit laa. Kalau nak book hotel better ambil dekat Pattaya Beach sebab dekat dengan Walking Street.

Kalau nak book hotel dekat Sunrise Beach pun lawa. Tapi jauh sikit dari Walking Street.

Z-Touch Lipe Island Resort

ThailandTH

Walking St

ThailandTH

Walking St

ThailandTH

Sunset Beach

ThailandTH

Ambik tuktuk dari Walking Street ke Sunset Beach 100baht. Boleh ja nak jalan kaki dalam 10 minit camtu.

Sunset Beach

ThailandTH

Pattaya Beach

ThailandTH

DAY 2

Feb 02 2019

Breakfast at Z-Touch Resort

Pakej snorkeling ni include lunch. Memang puas snorkeling. Dalam tapi cantik. Boatman pun turun sekali.

Z-Touch Lipe Island Resort

ThailandTH

Walking St

ThailandTH

Dinner at Roti Mina

DAY 3

Feb 03 2019

Z-Touch Lipe Island Resort

ThailandTH

Ferry Station + Immigration Office Ko Lipe Island

ThailandTH

Tiket balik pun ada dua waktu ja pagi dgn petang. Kami ambik pagi sebab takut tak sempat nak naik feri balik kuala perlis.

Koh Lipe

ThailandTH

Langkawi

MalaysiaMY

Langkawi

MalaysiaMY

Terminal Feri Kuala Perlis

MalaysiaMY
Share to SNS
Link copied.
Paste it somewhere!