DAY 1

May 19 2016

6.30pm - Sampai KLIA 2 untuk check in flight (pkul 9.30).Sblum masuk gate check in,singgah McD untuk dinner.

7.30pm - Masuk gate check in,solat maghrib dengan isyak terus.

8.30pm - Terus pergi ke Gate P13 untuk sedia naik flight.

9.30pm - Naik flight dan take off.

11.00pm - Arrive di Changi Airport kat Terminal 1 dan terus tour kat situ mengagumi airport Changi.

11.30pm - Dapat wifi free tapi kena dpatkan password kat PC berdekatan.

DAY 2

May 20 2016

12.00am - Belum keluar imigresen lagi,kitorang jumpa cinema hall kat Terminal 3 which is free.

3.00am - Kitorang keluar cinema sbab sejuk sngat walaupun dpat tido kejap kat situ.Then kitorang singgah 7e beli biskut dngan air (SGD 2.95).Kitorang lepak dekat2 dngan situ

4.00am - Kitorang tngah lepak2 tiba2 ada polis datang halau sruh keluar imigresen.Dahla time tu aku ckap melayu dia tak paham.So kitorang pun keluar imigresen kat Terminal 1 so kena patah balik dari Terminal 3 ke 1.Kitorang pun keluar imigresen.

4.30am - Kitorang lepak luar sambil tu tngok brochure tour guide dan sambil tu tido jap kat kerusi.

7.00am - Kitorang pegi ke tiket office untuk dpatkan tourist pass untuk train.Tapi dia bukak pkul 8 so kitorang pegi Krispy Kreme untuk tnggu dan merancang perjalanan hari ni.

8.00am - Kitorang terus pegi tiket office dan tngok ramai orang da beratur panjang.So bayaran untuk tourist pass train kitorang kena SGD30 untuk 3 hari (SGD20 tiket + SGD10 deposit).

9.00am - Kitorang naik train dari Changi Airport ke Tanah Merah dan tukar train dari Tanah Merah ke Bugis

9.30- Kitorang smpai Bugis dan pegi Ke Arab Street dan breakfast di Restoran Zam Zam.Aku makan Murtabak Daging.

Lepas tu check in kat 5footway 2 malam 88sgd

Time tu terus solat jumaat kat masjid sultan

Share to SNS
Link copied.
Paste it somewhere!